PVC Дограма

Видове и марки профили за PVC дограма:

TROCAL

PVC плъзгане

Какви са предимствата на PVC дограмата?

1. ПВЦ прозорците са номер едно по показател енергийна ефективност.
Рамката на прозореца играе решаваща роля в топлоизолацията. Прозоречните профили, изработени от PVC имат най-високи показатели в сравнение с алуминиевата или дървената дограма. Те имат по-добри стойности на изолация и са в състояние да се намалят разходите за енергия и отопление. ПВЦ дограмата покрива всички изисквания на пасивните къщи. Днес, прозорците за една пасивна къща могат да бъдат произведени ефикасно и ефективно, използвайки най-съвременните PVC профили и в комбинация от троен стъклопакет.

2. ПВЦ дограмата има много добро съотношение между разходите за нея и ползите след монтирането й.
ПВЦ дограма предлагат разходни предимства по време на целия жизнен цикъл. Дървените рамки са приблизително 20-30% по-скъпи от ПВЦ профилите, алуминиева дограма с прекъснат термичен мост струва отново с 30% повече, което е и най-скъпата алтернатива на ПВЦ дограмата. Висок енергоспестяващ потенциал и минимална поддръжка през целия експлоатационен живот на ПВЦ дограмата, който е повече от 50 години.

3. ПВЦ дограмата е лесни за поддръжка.
Висококачествени PVC прозорци са изключително лесни за почистване и изискват минимална поддръжка. Материалът, от който са направени профилите е изключително устойчив на атмосферни условия и има устойчив цвят на светлина. За да почистите дограмите може да използвате препарат за миене на съдове и да почистите с него всички гладки повърхности на профила.

4. ПВЦ дограмата е забележително издръжлива.
За разлика от прозорците, изработени от дърво ПВЦ дограма има особено дълъг експлоатационен живот. Висококачествени прозорци се открояват със своята устойчивост на изкривявания и високо ниво на функционалност в продължение на години и години. Въз основа на своят дълъг живот, най-малко 50 години, ПВЦ дограма е една отлична инвестиция.

5. ПВЦ дограмата може да се похвали с отличен еко баланс.
ПВЦ дограма е 100% рециклируема. 40% от всички запаси на газ и петрол в света се използва за отопление и за доставяне на енергия за сгради, докато едва 4% отиват за производството на пластмаси, от които само 1% се използват за PVC. Освен, че е рециклируем, трайността и ниските нива на замърсяване по време на производството на PVC профили дават отлично екологично равновесие и допринесят за опазване на околната среда. ПВЦ дограмата издържа много по-дълго отколкото дървена дограма и консумират значително по-малко енергия по време на производствения процес.

Със създаването на инициативи за рециклиране в сектора за прозиводство PVC е поел ангажимент за устойчиво развитие и за увеличаване на квотата за рециклиране на стари прозорци, рамки за врати и ролетни щори на 100%, когато е възможно. PVC материалът се нарязва и се обработва до получаване на гранули и може да се рециклира най-малко седем пъти.

6. Шумо и топлоизолация

За да си осигурите комфорт в дома и офиса си е много важно да отделите достатъчно внимание на фактори като шумо и топлоизолация при избора на подходящи прозорци. Шумът е един от най-подценяваните фактори за нашето здраве, а добрата топлоизолация ще ви спести излишни разходи за отопление или охлаждане. Подходящият профил ще направи дома ви тих, спокоен, хладен през лятото и топъл през зимата.

7. Енергийна ефективност

Знаете ли, че над 40% от топлинните загуби преминават през прозорците? Ето защо е много важно да изберете профил, който е адаптивен и държи топлината вътре през зимата, а през лятото прави дома ви хладен. Енергийната ефективност зависи от профила, стъклопакета и вида дистанционер. Изпратете запитване и и нашите специалисти с удоволствие ще ви консултират!

8. Защита от взлом

Данни на полицията показват, че най-честите опити за взлом са именно през прозорците. Всички наши прозорци са с базово ниво на сигурност, но за още по-голяма сигурност, ние предлагаме продукти със секюрити обков. Този обков е със специални точки на заключване и дръжка Hoppe Secustik + противовзломно ламинирано стъкло, за да спите и пътувате спокойно.

Реклами