Стъклопакети и орнаменти стъкла

Стъклопакетът е конструкция от две или повече стъкла, между които има въздушно пространство, образувано от различни по размер дистанционери и затворено херметично.

При правилно изпълнения стъклопакет не може да проникне вода отвън и не може да се образува конденз между стъклата

Стъкопакетът е около 80 % от целия прозорец и най-много влияе върху изолационните характеристики на прозореца – топлоизолация U (W/m2K), шумоизолация R(dB), слънцезащита или соларен фактор g(%), светлопропускливост (%).

Важно е да се знаят процентите, с които намалява шума при конкретни стойности на шумоизолацията в dB :

  • 3 dB – едва доловим шум;
  • 10 dB – шумът намалява с 50 %;
  • 20 dB – шумът намалява с 75%
  • 30 dB – шумът намалява с 87,5%
  • 40 dB – шумът намалява с 94,25%

Добра звукова изолация на дограмата се постига чрез:

– Композиция на стъклата — комбинацията от стъкла с различна дебелина (напр. 5+4 мм) води до по-добро поглъщане на резонансните трептения.

– Ширина на газовото пространство — колкото по-голямо е разстоянието между стъклата, толкова по-висока степен на шумоизолация се постига. Не трябва да се пренебрегва и факта обаче, че разстоянието между стъклата има определен оптимум и неговото увеличение може да доведе до влошаване на топлоизолационните характеристики на стъклопакета.

– Използването на слепващи смоли (с каквито се изработват ламинираните стъкла) подобрява звукоизолацията.

– Пълнене с газ – напълнените с газ (аргон, криптон, или смес от газове) стъклопакети имат по-добра звуко- и термоизолация.

НИСКОЕМИСИЙНО (К) СТЪКЛО
В състава си К стъклото съдържа сребърна промазка, благодарение на която прозорецът пропуска слънчевата светлина и отразява топлина обратно в помещението. Така топлинните загуби се намаляват с около 30%. К стъклото се поставя като вътрешно за стъклопакета, като промазаната повърхност е обърната към помещението.Приложението на К стъклото в производството на PVC дограма е гаранция за намаляване потреблението на енергия и значително ограничаване на топлинните загуби.

Препоръчително е да се поставя само в студени стаи и да се избягва поставянето му в южни такива, защото през топлите месеци ефектът може да бъде неприятен и рязко да вдигне средните температури в стаи с южно изложение. За тези прозорци решение може да намерите в стъкло 4 сезона.

ВИСОКОЕНЕРГИЙНО СТЪКЛО
Монтира се от външната страна на помещението. Това е селективно стъкло с двоен прозрачен филм от благородни метали, което при различни условия действа по различен начин. Когато навън е топло и слънцето огрява прозореца, то отразява голяма част от топлината, която иначе преминава през стъклата в помещенията, а когато навън е тъмно или студено работи като Kа стъкло. Подходящо е за всякакви помещения.

МОСТРИ НА ОРНАМЕНТНИ И ФЛОАТНИ СТЪКЛА СТЪКЛА 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s