Сенници

 

Направете живота си по-лесен, а бизнеса – по-успешен…

Нуждаете се от засенчване, за да предпазите от слънцето и атмосферните условия терасата си, детската площадка или да осигурите в предната част на дома си място, където да четете с наслада? Нашите сенници са правилният избор !

МОСТРИ ТЕКСТИЛ

СЕННИЦИ – ИДЕИ ЗА ЕКСТЕРИОРА
Показаните модели в тази галерия са примерни и не са произведени от Kamax

Модерни и практични, сенниците на Камакс ще Ви защитят от вредните слънчеви лъчи и дъжда, ще разширят дома Ви извън неговите стени. С избора на подходящ модел можете да превърне терасата, зимната градина или двора в любимото място за цялото семейство и да допринесете за  доброто настроение  дори в  обикновен ден.
Предлагаме разнообразие от модели сенници с различни форми на алуминиевата конструкция и  богатата колекция PVC и акрилни платове. Качествените материали и професионалната изработка гарантират дълг период на експлоатация.
Камакс предлага както обикновено, така и високотехнологично засенчване. Задвижени и управлявани с автоматиката на  Somfy нашите тенти осигуряват точния баланс между светлина и топлина в дома, дори когато Ви няма.

ВИДОВЕ СЕННИЦИ И МЕХАНИЗМИ

Сенник чупещо рамо модел Стандарт

Това е най-популярният модел сенник. Сенникът Стандарт е най -опростеното и бързо решение за засенчване на дома или офиса.
Рамената на сенниците и управляващите механизми са изработени от алуминиеви сплави за максимална здравина и елегантен дизайн. Компонентите са преминали успешно тест за 7 000 пъти отваряния и затваряния.
Сенник модел  Стандарт се задвижва ръчно или с електромотор, а за по-голямо удобство и сигурност предлагаме датчици за вятър, слънце или дъжд.
Към сенника  можете да добавите и  „Падащ фистон“ (плат, който се навива на тръба, скрита в челния му профил). Той може да бъде отварян и затварян, независимо от положението на сенника, за да Ви предпазва от вятъра или любопитните погледи на съседите. Позволява Ви да играете със структурата на пространството – да го разделяте на зони и отново да го  обединявате.

Сенник чупещо рамо модел Елеганс

Това е класическият модел за сенник с чупещо рамо – система моноблок с AL конструкция. Рамената на сенниците и управляващите механизми, изработени от алуминиеви сплави за максимална здравина и елегантен дизайн,  са преминали успешно тест за 15 000 отваряния и затваряния. Сенник модел Елеганс се задвижва ръчно или с електромотор, а за по-голямо удобство и сигурност предлагаме датчици за вятър, слънце или дъжд.
Челният профил е със специален капковиден дизайн с канал за странично оттичане на водата. Конструкцията и механизмите предлагат възможност прецизно да регулирате наклона и издадеността на сенника.
Към сенника  можете да добавите и  „Падащ фистон“ (плат, който се навива на тръба, скрита в челния му профил). Той може да бъде отварян и затварян, независимо от положението на сенника, за да Ви предпазва от вятъра или любопитните погледи на съседите. Позволява Ви да играете със структурата на пространството – да го разделяте на зони и отново да го  обединявате.

Сенник модел Балконски

Сенник модел „балконски“ е подходящ за балкони в жилищни блокове. За извършване на монтажа се изисква наличието на балкон или плоча на горния етаж.
Водачите на сенниците и управляващите механизми са изработени от алуминиеви сплави за максимална здравина и елегантен дизайн.
Сенника се изпълнява с PVC и акрилен плат.

Сенник модел Кристал

Защитните завеси създават уютна и комфортна обстановка за всяко отворено помещение. Те са практични , издръжливи и изглеждат страхотно.
Завесата може да бъде отворена, затворена и в междинно положение.
Задвижването се осъществява само ръчно с манивела. Максимална площ на платното е 10 м².

Касетъчен сенник кристал РИДО

„Кристал” е ветроупорен вертикален сенник от прозрачен PVC плат. Тези тенти са предназначени да направят ежедневието ви по-удобно. Представете си как дори във ветровит зимен ден Вашата открита тераса или беседка е уютна и релаксираща. Вертикални сенници ви предпазват от капризите на времето или всякакви любопитни погледи на съседите.
Този модел е незаменимо засенчване за летни павилиони, тераси и прозорци, но поради изключителният си дизайн  могат да изпълняват и повече функции. Както и в отворения модел(без кутия и водачи), плата се навива  върху ос и прилежно се прибра в  касетата на тентата, която защитава тъканта от влиянието на околната среда. Освен това, за разлика от отворените кристални завеси при  вятър, тъканта не се движи свободно,а е прибрана в  алуминиеви водачи,  което осигурява голяма здравина и защита срещу вятъра на цялата структура. Сенник модел кристал “Ридо“ може да се изпълнява и с акрилен плат. Задвижването се осъществява ръчно с манивела или със специализиран мотор Somfy Oximo RTS. Максимална площ е 17.5 м². Спирачките на долният профил се поставят и освобождават ръчно. Канта се изпълнява с PVC плат.

Сенник чупещо рамо модел Вера

Имаме удоволствието да Ви представим касетъчен сенник „Вера” , отличаващ се с компактна (13х22 см) касета с елегантен дизайн. Това е модел сенник с чупещо рамо и с още по-широка гама от възможности. Едно от основните му предимства е наличието на касета, която запазва текстила при затворено положение на конструкцията. Механизма на  сенника също е напълно затворен  в алуминиевата кутия. Това  удължава живота на тентата и позволява тя да издържа на допълнителни натоварвания и да й осигурява отлична защита от атмосферни влияния .
Касетъчният сенник  няма да остане незабелязан от вашите гости. Компактен и напълно невидим, с безшумно отваряне, превръща  вашата тераса или веранда в любимо място за почивка на вашето семейство и приятели. Сенника лесно се управлява и служи за украса на къща или тераса , дава комфорт и добро настроение при всякакви климатични условия и разбира се, безупречно управлява основната практическа задача – вие и вашият дом да сте защитени от всякакви капризи на лятото!
Тентата може да се отваря напълно или частично, само толкова, колкото Ви е необходимо в момента .
За този модел сенници Камакс препоръчва  използването на ел.мотор “Somfy Orea”.

Сенник чупещо рамо модел Престиж

„Престиж” е касетъчeн сенник с чупещо рамо. Касетъчните сенници предлагат пълна защита на плата и механизмите от външни въздействия – когато са затворени, плата и механизмите са напълно прибрани в алуминиевата кутия.
Касетъчният сенник  няма да остане незабелязан от вашите гости. Компактен и напълно невидим, с безшумно отваряне , превръща  вашата тераса или веранда в любимо място за почивка на вашето семейство и приятели. Сенника лесно се управлява и служи за украса на къща или тераса, дава комфорт и добро настроение при всякакви климатични условия и разбира се, безупречно управлява основната практическа задача – вие и вашият дом да сте защитени от всякакви капризи на времето !
Тентата може да се отварят напълно или частично, само толкова, колкото Ви е необходимо в момента. Като допълнение при изпълнението на този модел е опцията за вграждане на осветително тяло(лунички) в кутията.
За този модел сенници Камакс препоръчва  използването на ел.мотор “Somfy Orea”.

Платнище-плат

Защитните завеси, изработени от PVC или акрилен плат са произведени специално за употреба на открито.
Могат да бъдат закрепвани с капси или въртящи се скоби(закопчалки), които позволяват  плътно пристягане на  завесата и лесния й демонтаж.

Сенник модел Широкоплощен

Широкоплощните сенници са с праховобоядисана метална конструкция, позволяваща засенчването на по – големи открити площи пред обществени заведения.

Сенник падащо рамо модел Смарт

„Смарт” е касетъчен сенник с падащо рамо. Касетъчните сенници предлагат пълна защита на плата и механизмите от външни въздействия – когато са затворени, плата и механизмите са напълно затворени в алуминиевата кутия. Препоръчително е използването на цялостно ел.задвижване, като Камакс препоръчва използването на ел.мотор “Somfy Orea”.
Рамената на сенниците и управляващите механизми са изработени от алуминиеви сплави за максимална здравина и елегантен дизайн, и са преминали успешно тест за 15 000 пъти отваряне – затваряне. Конструкцията и механизмите предлагат прецизно регулиране на наклона на раменете (от 0⁰ до 160⁰), а в допълнение за по-голямо удобство и сигурност – ел. задвижване, контролирано от датчици за вятър, слънце и вътрешна температура.
В горещия слънчев ден пред отворения прозорец , ще Ви отнеме само няколко секунди да отворите сенника, за да стопирате отблясъците. Модел „ Смарт“ защитава  вашия дом или офис от прегряване, а в облачен ден ще Ви осигури достатъчно светлина, за да повдигне духа Ви .
Направете живота си по-удобен и лесен с тентите на Камакс!

Сенник падащо рамо модел Класик

„Класик” е сенник с падащо рамо, чиито рамена са с вградени пружини за по-добра устойчивост на вятър, като плата се спуска до вертикално положение.
Рамената на сенниците и управляващите механизми са изработени от алуминиеви сплави за максимална здравина и елегантен дизайн и са преминали успешно тест за 7 000 пъти отваряне – затваряне. Конструкцията и механизмите предлагат прецизно регулиране на наклона на раменете (от 0⁰ до 160⁰), а в допълнение за по-голямо удобство и сигурност – ел. задвижване, контролирано от датчици за вятър, слънце и вътрешна температура.
Този модел сенник е ненадмината комбинация от практичност и страхотна външност. Той е с достъпен и олекотен дизайн. Едно от основните му предимства е широкият спектър на приложение. Заедно с предлаганата надеждност и  естетика, те намират голямо приложение – от обикновенния навес над павильон до грандиозно промоционален продукт пред прозорците на бижутерен бутик.

Сенници модел Кабрио

Сенник модел „кабрио“ е едно добро решения за засенчване на прозорци и врати. Благодарение на специалната си форма, те изглеждат много приятни на фасадата и придават на сградата специален вид.
Сенника тип „кабрио“ се изгражда върху напречните греди ( профили ), които се сгъват като ветрило. Този модел е особено подходящ за монтаж на исторически сгради , където над прозорците често са използвани декоративни орнаменти.

Сенник модел Гарден

Модел „пергола“ е касетъчен плъзгащ се сенник с водачи, предназначен за зимни градини (окачени фасади). Тентата за зимна градина е за външен монтаж върху наклонени и хоризонтални стъклени повърхности консерватории, хотели, ресторанти. Тя е  електрически оборудвана, което я прави лесна за управление. Монтира се плътно към профилите на окачената фасада и Ви предоставя пълен контрол върху достъпа на слънце във Вашата зимна градина.
В допълнение за по-голямо удобство сенника се изпълнява стандартно с ел.задвижване, а за по-голяма сигурност се предлагат датчици за вятър, слънце и вътрешна температура.

Сенник модел Пергола

Модел „Пергала“ е едно от най-луксозните и грандиозни решения в областта на слънцезащитата. Ако Вие имате изградена конструкция, която желаете да засенчите този модел е най-подходящото решение.
Предлага надеждно и функционално решение за покриване на големи открити пространства (тераси) и защита от слънце, дъжд и дори сняг. Изработва се с трислоен водоустойчив PVC плат, осигуряващ и по-добра термозащита.

Сенник модел Пергола Нуво

Модел “ Пергола нуво“ е луксозен широкоплощен плъзгащ се сенник с алуминиева конструкция, монтиран върху масивни колони. Предлага надеждно и функционално решение за покриване на големи открити пространства (тераси) и защита от слънце, дъжд и дори сняг. Изработва се с трислоен водоустойчив PVC плат, осигуряващ и по-добра термозащита.
Стандартно конструкцията се изпълнява в кафяв цвят. Предоставяме възможност за изпълнение и в други цветове.
В допълнение за по-голямо удобство сенника се изпълнява стандартно с ел.задвижване, а за по-голяма сигурност се предлагат датчици за вятър, слънце или дъжд.
Ако решите да имате и дизайнерско решение, ще добавим дистанционно контролиран осветителен модул(High Power LED).
Този модел въплъщава всичко най-хубаво , което ни предлага модерения дизайн и инженерната мисъл! Вижте как сенника превръща вашата тераса или пространство в предната част на къщата, в нова „сграда“ на открито. Той е приятен за окото и ще Ви предпазва от дъжд и слънце.
Ако решите да използвате „ Пергола нуво“ за оборудване на вашия ресторант , вие ще видите колко доходоносно е това решение – то ще подчертае Вашата уникалност. Дизайна на „ Пергола нуво“ сенника ще предостави чувство на комфорт дори и в най- горещото лято или ветровит ден.
„ Пергола нуво“ е  високотехнологичен продукт, който изисква професионален монтаж, а нашият опит ще ни позволи да извършим цялостният монтаж, възможно най – бързо, съобразявайки се с всички характеристики и особености на обекта.

Сенник Пергола Флат

Сенник модел Бамбу

Бамбу представлява статична конструкция, при която платът не се движи. Тя е проектирана в модерния минималистичен дизайн с прецизно изработени луксозни профили. Интересното е, че могат да се задават различни наклони както на колоните, така и на платнището.

Сенник модел Уве

касетъчна моторизирана система Уве – два касетъчни сенника чупещо рамо с мотори Somfy Orea RTS монтирани върху луксозна алуминиева стойка, датчик за слънце и вятър Somfy Soliris RTS, алуминиев водоизолиращ покрив. Възможност за интегрирано в профилите LED осветление и колела за лесно преместване на цялата система.

 

Advertisements